Woonhuis Wakker

Woonhuis Wakker Oirschotseweg 107A te Best.

Het woonhuis is gelegen aan de doorgaande weg van Best naar Oirschot. Deze kenmerkt zich door lint bebouwing met boerderijen en vrijstaande woningen in een traditionele architectuur. Ten noorden bevindt zich het buurtschap Aarle, en ten zuiden de woonwijk Heivelden en aan de oostzijde wordt het perceel begrensd door een fietspad.

Het woonhuis is in hoofdzaak opgebouwd uit vier volumes welke onderling zijn verbonden middels een binnenstraat over twee verdiepingen. De metselwerk volumes zoeken aansluiting met de traditionele architectuur van de Oirschotseweg en vormen tevens een buffer naar de drukke weg. Deze zijn opgetrokken in een donkere baksteen waarvan twee volumes een lessenaars dak hebben en gedekt zijn met een vlakke gebakken pan. In het volume langs het fietspad is een praktijkruimte gesitueerd welke is los gehouden van de overige volumes waardoor een mooie patio ontstaat en privé en werk gescheiden worden. Het middelste volume is gestukadoord om aan de tuinzijde een meer moderne uitstraling te krijgen.

Met betrekking tot duurzaamheid is het woonhuis ontworpen met respect voor natuur, mens en materiaal. Een duurzaam gebouw is een gebouw waar mensen graag verblijven, waar ze met aandacht mee omgaan en dat zo een lange levensduur heeft. Om dit te bereiken is vanaf het begin beginstadium van het ontwerp samen gewerkt met andere disciplines om zo tot een integraal en duurzaam concept te komen van woonhuis, constructie en installatie.

·         30 stuks pv panelen Suntech 265s-wd. Opbrengst 7950 watt piek

·         Nibe warmtepomp 1145 15 KW PC

·         WKO installatie middels een verticale bodemwarmtewisselaar