Woonhuis Brakels

Het woonhuis Brakels is gelegen aan de Schotsbergendreef te Vught en bevindt zich aan het einde van een doodlopende straat. De architectuur van de woning kenmerkt zich door soberheid en rust. Het metselwerk bestaat uit een donkere genuanceerde baksteen met bijzondere metselwerk verbanden die samen met rollagen en diepe negges van de raamopeningen een schaduwrijke en uitgebalanceerde gevelcompositie opleveren.

De oostgevel is volledig gesloten met uitzondering van de entree, eenmaal binnen opent de woning zich naar de tuin.  De functies eten, zitten en koken zijn als een kralenketting uitgerold op de begane grond waardoor een langgerekt volledig open volume ontstaat met grote openingen naar de tuin. Door deze opzet ontstaat niet allen een achtertuin maar tevens een volwaardige zij-tuin welke uitkijkt over de landerijen.